Jävla skit

Jag sitter här med världens jävla ångest, och ingen kan nog förstå för vad, joo.. Den här veckan har jag varit så dålig, slarvig och lat när det gäller skolan, nationella engelska gick piss, läxförhöret slarva jag på, hemkunskapen hade jag inte tränat på eftersom jag inte visste vad det var på då jag inte var där förra veckan och spanska verben gick så dåligt. 
Jag har nog börjat tänka sommarlov redan, men från och med nästa vecka ska jag fan inte faila såhär hårt, och inte vara så lat. Hatar att få dåliga resultat då jag brukar plugga ganska mycket jämfört med den här veckan. Prestationsångest....

Från 1m och 110m

 

Resultat-film kommer

1m: 0fel, det var ju våran första riktiga tävling tillsammans och det kunde ju inte gått bättre. Hela banan rullade på utan problem och red på rätt galoppsprång på alla linjer. Blev något stort in på kombinationen så hoppade lite flakt men annars är jag riktigt nöjd, så lugn och orädd!
 
110m: 0fel, klart man var lite nervös eftersom det var våran första 110m, har ju bara hoppat 1m på clearrounderna. Lika stadig och fin denna klass. Kom lite inkrypande på första hindret men annars var det jättebra. Hon är så sjukt okomplicerad även fast man måste vara lugn och mjuk, ställer upp för sin ryttare verkligen!

Dock är hon lite dum när man ska dra sadelgjorden och kan slänga sig bakåt, vilket hon gjorde så sadeln flög av... Sånt man får ta lite eftersom hon är en unghäst, men något som verkligen måste tränas bort. Det är bara när någon står och håller i henne, så gör hon aldrig hemma eller när jag ska dra den i ridhuset, buse! Fick även rida utan padd för att magplattan är för kort med den då den är ganska hög...
 

Knoppad och klar

Hello, har varit i stan och fikat med Helena ikväll och innan det fixade jag Armida och Matilda knoppade henne, och flyingeknoppar som blev jättefina. Hoppas de sitter kvar imorgon när jag kommer, hmm.. Blir våran första tävling tillsammans, och min allra första storhästtävling, så det ska bli spännande! 
 

Godmorgon + gammal bild

 

'Canadapadden'

Tipsar om en jättebra padd som jag har fått, istället för dessa med lurv på så tipsar jag om denna canadapadd, testade skillnaden mellan den jag hade och min nya. Den gamla (fårskinnpadd?) jag hade skönk ner massa och blev nertryckt och sliten, men den här formar sig efter sadeln och ''blåser'' sedan upp sig igen, den blir aldrig nertryckt och dålig alltså. Man kan även lägga i kuddar i den för att få upp sadeln osv... köp en sånhär nästa gång! 
1995 :- hääär --->http://www.sharpman.se/Product.aspx?m=1399636&p=1911765&v=1911774

Ny design

hej på er! Nu har jag ändrat till en ganska simpel och enkel design. Min förra var ju bara så tråkig, usch! Tryck på f5 för att uppdatera sidan om ni inte kan se den. 
 
 
Det är onsdag och skoldagen har varit ganska chill, hade SO nationella prov, religion. Vilket man inte tog så seriöst eftersom det inte bedöms endå, jag har väll inte de största kunskaperna inom det så kan väl inte säga att det gick bra direkt. Avslutade dagen med att spela in film till idrotten, haha!! 
Åkte till stallet efter jag slutade och fixade allt för att sedan åka vidare på hoppträning med Armida, hon har inte hoppat på ett tag men det gick bra. Hon har blivit lite piggare osv nu, börjat känna sig hemma tror jag. Eftersom vi ska tävla på Söndag så hoppade vi inte så mycket utan avslutade med en linje med 5 galoppsprång från oxer till kombination, det avslutade hon med att hoppa som fasen, så att det känns bra inför Söndag då vi ska hoppa 1m och 110m :)
 
Imorgon är jag ledig från skolan, ska på begravning för bästa morfar. Första begravningen för mig faktiskt, inte kul.
 
 
 
 

my weekend..

Heej, min helg har tillbringats med Julia, i stortsätt hela helgen haha.. I fredags var vi på bio och såg Oblivion, och den var faktiskt riktigt bra. Sen så sov jag hos henne, gick och la oss vid halv 3 eller nått... På dagen fixade vi stallet och båda mina hästar vilade. Igår drog vi först till Linköping, hade inte ett skit att göra, sen så kom jag på en fest så vi drog dit, trodde det skulle vara chillfest, men det var packat med folk. Riktigt lyckat blev det. :))
Idag har Armida longerats och Sebago reds ut, as skönt ute ju!!
 
Imorgon går jag i skolan till 11, för sedan ska vi prova sadel med Armida, äntligen.

hoppträning idag!

 

Nationella prov

Hej, skolveckan har iallafall börjat bra, mycket inställda lektioner och vi gör inte så mycket. Dock har vi tydligen nationella prov i spanska på torsdag, uppsatsdelen. Tror inte det är så svårt eftersom vi får skriva ganska fritt. Det som blir svårt är bara att komma på något att skriva, min fantasi är sääämst. Vet aldrig vad jag ska skriva. Shit the same!
 
Idag åkte jag iallafall till stallet direkt efter skolan, red ut på Sebago och han var så mysig och lugn, jättehärligt. Armida vilar idag men hon longerades igår iallafall, vill ha sadeln nu!! 
 

Tävling v16

Lördag Sebago: Åby Ridklubb- LB!
Skulle åkt till skogslotten och hoppat LB LA men det var samma dag som jag ska tävla på Armida, så får hoppa en LB bara! Huvudsaken är att vi kommer ut.
 
Söndag Armida: Askersund Ridklubb: 1m och 110m. Debuterar alltså 110m där, så det ska bli kul, och det blir ju tävlingsdebut för oss också för den delen! :)
 
Så det är alltså om två veckor!! :)

Söndagsångest

Neeeeeej, jag hatar att det är söndag och skola imorgon, så jävla tråkigt rent ut sakt. Om inte lärarna skulle ställa så höga krav på oss och ge oss 100 läxor varje vecka så skulle det vara okej. Dock mindre än 10 veckor kvar på vifolka, vilket lättar lite iallafall. 
 
Idag har jag hjälpt till på tävlingen hemma, med Julia. Flaggade två klasser, 120 och 130:n. Sen fixade jag allt i stallet och sen kom pappa och hämtade mig. Hann även att smörja alla mina träns innan han kom, det behövdes verkligen. Så nu är dom clean! Båda hästarna vilade idag, Armida får ta det lite lugnt tills nästa måndag, då vi ska till sharpman med sadeln. Sebago ska ridas lite hårdare imorgon! 
Igga mig xd

22/3-2013

Igår var det två veckor sedan världens bästa morfar gick bort, Harry Hallsten♥ Saknar verkligen allt med honom, all beröm man fick, klippa kräset åt honom, åka förbi huset varje dag och ingen morfar där. Det var så oväntad och vi alla trodde nog att du skulle bli 100 år. Du var en person som verkligen ville leva och såg allt positivt. Världens bästa. Saknar dig redan massor<3
 

Armidas far

Ganska intressant tycker jag!! 

Utlåtande:

 

Uppsutten hoppning:

En hingst som hoppar med god rytm & balans, har god framåtbjudning, ryggverksamhet & benteknik, samt är rädd om sig. (bedömningen gjord i 150-160 höjder) Temperamentmässigt visar hingsten god uppmärksamhet & gott förtroende, orädd, energisk & avspänd.

 

Utdrag testryttare:

Hingst som är reglerbar, har god kapacitet, är försiktig & rädd om sig.

 

Utdrag exteriör:

Elegant, högställd hingst, väl ansatt hals, gott djup, bra sadelläge & välformat kors.

Haydn (född 1989) är importerad från Holland & tillhör en av Hollands bästa mödernelinjer

Haydn har mängder med segrar & placeringar upp till och med svårklass hoppning & "sopade rent" i alla de prestigefyllda svåra hoppningarna i Kungsbacka-99, i konkurrens med hela den Svenska eliten.

 

Haydn har en otroligt bra ridbarhet & balans. När han tävlades reds han på vanligt träsbett & utan martingal. Haydn är superlätt & fin i munnen, lätt att reglera på hinder, ej het att rida. Haydn har bevisat att han är en mycket stark & hållbar häst, pensionerades ifrån tävling vid 18 års ålder.

 

Haydn  har i år (2010) tilldelats värdebokstav V som i väntehingst. Detta p.g.a. att han endast har 68 registrerade avkommor & ca 40 av dessa är 3 år eller yngre. Därför har de ännu inte kunnat visas för bedömning.Det ska bli intressant att följa 3-års testet i år då det är första årgången av de föl som "tillverkats" hos oss som kommer att visas.

Tidigare ägare har ej prioriterat avel utan främst använt Haydn som tävligshäst.

Seg torsdag

Lovets segaste dag idag. Har inte gjort nånting i stort sätt, båda hästarna vilar idag också, så på den fronten har det också varit lugnt. Armida behöver en ny sadel, då den jag har inte ligger still, så att hon får gå lite halvt ett tag tills vi fixat en ny. Ska till sharpman om två veckor så det är ju ett tag. De hade ingen tid tidigare tyvärr! :/

Suttit ute i solen

10 saker om mig

  • Jag skulle aldrig kunna gå ut i mjukisbyxor, typ stan osv.. 
  • När jag blir stressad så blir jag inte rolig, börja skaka och blir arg, jag hatar att vara stressad och stressar dock upp mig väldigt lätt.
  • Jag är törstig jämt.
  • Haha ibland tar jag på mig fula kläder hemma så att mamma ska se att jag behöver nya kläder, tex som igår... xd 
 
  • Jag hatar när killar är osociala när man smsar!!!!!
  • jag älskar mina hästisar
  • På gymnasiet ska jag gå Ekonomi
  • Kom inte på nått
  • Kom inte på nått
  • Kom inte på nått

Uteritt, LHC osv..

Idag har min dag varit fullspäckad, eller säger man så..? ja vi säger det iallafall. Eftersom att vädret har varit på topp idag så red jag ut på båda hästarna med Erika, och våra valackar var så fina och lugna och sen kom vi till våra ston.. nej men red ut för första gången på Armida idag, och hon blev aldrig utriden där hon stod förut så hon var ju inte så van vid det. Blev lite kaos då det kom hästar som både körde och red HELA tiden. Så innan det gick det bra, sen så blev båda våra hästar lite galna. Armida stod rätt upp på bakbenen och Cornelia bockade ute på ett lerigt fält. hehe. Armida får nog öva lite på det där... eller ridas på banan några år till? ;) 
 
Senare på kvällen kom Erika och hämtade mig och sedan åkte vi till Linköping förr att titta på LHC, jävligt bra match förutom att de förlora i förläningen, bajs.. bara tagga om till nästa sässong då dom antagligen åker ut på fredag! :(

Mjölby Ridklubb, Armida

 Hoppade 1m med Armida i Mjölby igår, felfritt!
 
 

Seriöst nu

Hellåå! Okej jag ska ta tag i bloggningen och börja blogga igen, och inte bara göra ett inlägg i veckan, nu är det ju lov så jag hinner bättre. Återkommer snart. Puss

Seriöst nu

Hellåå! Okej jag ska ta tag i bloggningen och börja blogga igen, och inte bara göra ett inlägg i veckan, nu är det ju lov så jag hinner bättre. Återkommer snart. Puss

RSS 2.0