Armidas far

Ganska intressant tycker jag!! 

Utlåtande:

 

Uppsutten hoppning:

En hingst som hoppar med god rytm & balans, har god framåtbjudning, ryggverksamhet & benteknik, samt är rädd om sig. (bedömningen gjord i 150-160 höjder) Temperamentmässigt visar hingsten god uppmärksamhet & gott förtroende, orädd, energisk & avspänd.

 

Utdrag testryttare:

Hingst som är reglerbar, har god kapacitet, är försiktig & rädd om sig.

 

Utdrag exteriör:

Elegant, högställd hingst, väl ansatt hals, gott djup, bra sadelläge & välformat kors.

Haydn (född 1989) är importerad från Holland & tillhör en av Hollands bästa mödernelinjer

Haydn har mängder med segrar & placeringar upp till och med svårklass hoppning & "sopade rent" i alla de prestigefyllda svåra hoppningarna i Kungsbacka-99, i konkurrens med hela den Svenska eliten.

 

Haydn har en otroligt bra ridbarhet & balans. När han tävlades reds han på vanligt träsbett & utan martingal. Haydn är superlätt & fin i munnen, lätt att reglera på hinder, ej het att rida. Haydn har bevisat att han är en mycket stark & hållbar häst, pensionerades ifrån tävling vid 18 års ålder.

 

Haydn  har i år (2010) tilldelats värdebokstav V som i väntehingst. Detta p.g.a. att han endast har 68 registrerade avkommor & ca 40 av dessa är 3 år eller yngre. Därför har de ännu inte kunnat visas för bedömning.Det ska bli intressant att följa 3-års testet i år då det är första årgången av de föl som "tillverkats" hos oss som kommer att visas.

Tidigare ägare har ej prioriterat avel utan främst använt Haydn som tävligshäst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
*** ///// # DESIGN BY ELVIRA NYBERG # ///// # COPYRIGHT # ///// ***