Påsklov

Halloj! har suttit ute en stund i solen, jättevarmt mot väggen. Dock kom mina fräknar fram lite smått, men det är ju bara ett bra tecken. Igår hoppade jag Armida 1m på clearrounden hemma, och hon var lite rädd för nått i hörnet men annars var hon jättefin. Felfri hur lätt som helst. Hon var nog inte i en enda bom. Fasen vilken kapacitet! :)
Sebago hoppade jag inte då vi skulle bort klockan 6, så han tyvärr inte det. Idag ska han ridas iallafall och Armida ska vila eller skrittas. 
 
Senare på kvällen åt vi påskmat och sedan åkte jag och Helena in till stan och fikade en timme ungefär för att sedan dra till Rickard där vi var till 1 någon gång. :)

Godmorgon fredag

Åh vad jag älskar att vakna klockan 8 på mornarna när man är ledig.. Dock kan det vara för att jag aldrig orkar dra ner persiennerna på fönstret så att det lyser in tidigt.. ? ;) aja..

Ska försöka städa rummet senare, och vid 2 har jag insläppet, och sen ska jag vara med på clearrounden här hemma med båda hästarna.

Vår

Hello! har studiedag idag, och har inte gjort alls mycket. Pluggade LITE på förmiddagen, fixade stallet och hängt med mamma och handlat. Annars ingenting! Nu har jag precis duschat och ska väl fortsätta plugga, men jag ooorkar verkligen inte. Kemiprovet vet jag inte ens vad vi ska plugga på eftersom de inte säger sånt, utan vi måste läsa 100 sidor typ.. :s Tur att vi är lediga på fredag och sen att det är påsklov. Behöver verkligen det. 
 
Vädret idag är ju underbart annars, lite vårkänslor ju, kunde varit varmare dock. Men hoppas snön försvinner nu iallafall! :)

0372

Duktiga hästar

Idag har båda hästarna varit riktigt fina, Armida nollade våran första träningstävling med varandra. Och Sebago nollade 110:n. Finns inte så mycket att säga, dom kändes så bra och gjorde det dom skulle.

Påskhoppning

Ska på clearround med båda hästarna idag, Armida får hoppa 1m bara eftersom det är vår första banhoppning och sebbisen får hoppa 110m. Filmer kommer upp under dagen :)

Mot stallet nu

Hola!
 
Min helg har spenderats med Helena, och vi har gjort lite allt möjligt. I fredags så var vi och fikade i Linköping och sen vid elva så åkte vi hem till Andreas och chillade där till ett någon gång, och sen tog vi tåget hem. Igår åkte jag till henne på dagen så tog vi lite kort, haha blev ingen bra xd. Och sen på kvällen var vi först här och sen drog vi ut. hehe bästa!
 
 
Igår trimmade jag även Armida, la ut en bom bara för att träna på att kunna rida fram henne och sen få tillbaka henne mycket så att hon jobbar med bakbenen. Tycker att det gick jättebra och jag har kommit på henne väldigt bra nu, och kan kräva mera. Och bocka lite över en bom för att man tröck på lite med skänkeln tycker hon är kul med... så söt alltså!
 
Sebago vilade igår, men ska ridas ut idag, och Armida får sin vilodag idag!

Me

Film från hoppträningen

 
Ändra till bättre kvalite så ser ni bättre!

Första hoppträningen

Håller på att fixa en film från dagens hoppträning med Armida. Utvärderar träningen imorgon och filmen KANSKE kommer ikväll om den laddar snabbt. Kan bara säga: hon är sååååå fin! ♥
 

black and white

 
 

Tisdag

Oherregud har suttit i min ensamhet och skrattat sönder, bella och jag har suttit och skicka gamla bilder på varandra, fyfan så fula! hahaha omg..
 
Nu sitter jag iallafall vid datorn och lyssnar på musik, har varit i stallet hela dagen och ridit båda hästarna. 
Sebago: Började med att få honom mjuk med skänkelvikningar, volter osv. Och sedan mycket jobb i galopp i förvänd galopp och serpentiner. I slutet så gick han jättebra i båda varven.
 
Armida: Joggade igång i låg form, och sedan samlade ihop henne och red mycket skänkelvikningar. Gjorde även mycket ökningar och minskningar i både trav och galopp så att hon är framme hela tiden. Så lyhörd, helt sjukt. Gör allt man ber henne om. Imorgon ska vi hoppträna för första gången, ska bli riktigt kul! 
 

Film från tävlingen

Film från gårdagens tävling
 

Första tävlingen 2013

Hej kom hem för en timme sen ungefär, har varit och tävlat med Sebago, hoppade bara en LB för att komma igång året lite. Fick ett pet på första hindret vilket var totalt mitt fel, släppte iväg honom så han kom när och hoppade lite flakt. Resten av banan var han så jäkla fin och jämn. Blev placerad 3a på det iallafall. Han är så rolig att tävla på, så lätt på något sätt. Är iallafall nöjd med årets första tävling!!
 

I just wanna feel this moment

Kan börja med att jag är glad över att Svenska Nationella resultaten var bra. Blev förvånad att jag fick så bra på skrivdelen, det kändes verkligen skit. Har märkt så tydligt att det hjälper så mycket genom att kämpa och verkligen plugga mycket. Fick även ett SO resultat som låg runt B. Tur att plugget ger något... Helt ointressant för er kanske, men ville dela med mig lite ;)
Tala: E
Skriva: C
Läsa: C
 
 
Red Armida nu på kvällen och har fått till traven jättebra nu och behöver träna lite på att få ihop henne bättre i galoppen men samtidigt ha en framåtgalopp. Haft en henne en vecka så att allt kanske inte bör vara perfekt än, hehe. Det känns så rätt att vi köpte henne, helt underbar att rida och världens gosigaste.  
 
Har tittat på den här filmen hundra gånger typ!!

Party yesterday

Igår träffade jag Helena, vi hade inte träffats på två helger, så äntligen! Vi drog på fest i skänninge, och ja.. Hahahaha xd

Allt är fixat i stallet, Sebago har ridits ut och ska snart tillbaka till stallet för att rida Armida, men måste vänta tills dressyren är slut!

Hoppat Armida

Hejsan, idag hoppade jag Armida för första gången och fasen vad okomplicerad hon är, hur lätt som helst. Det var både regnbågar och olika slags vattenmattor som var framme och tittig fick vi ju se att hon inte är iallafall. Finaste prinsessan! Nu kommer vi till det tråkiga, plugga religion och kemi.

Fullt upp

Hej! Är hemma för första gången idag nu, en heldag i stallet. Har hunnit med att Sebago blivit klippt och skodd och Armida riden, så nu är det väl bara sätta igång med plugget. Om det endå fanns mer tid..

Tråkiga söndag

åh vad jag inte orkar skolan imorgon, dom kräver alldeles för mycket av oss så det är därför allt med skolan blir så tråkigt. Som tur är så är det inte alls lång tid kvar på vifolka, vilket är mycket skönt. Haha.. men nu ligger jag iallafall väldigt mätt efter pizzan och tittar på Johan Falk, eller tittar inte så mycket utan den kanalen är på. Ska iallafall stänga av datorn snart och inte göra något.
 
Imorgon ska pappa sko Sebago och sedan ska vi köpa lite nya saker till Armida som hon behöver, för det är ju inte direkt så att Sebagos benskydd passar hehe. Och imorgon jobbar inte mamma så att då ska hon få filma så kan jag lägga ut den sen! :)

Mar. 03, 2013

Har precis duschat nu och ska ta det lugnt en stund, vid 6 ska vi upp till Marcus och äta pizza eller nått. Standard när mamma jobbar, för pappa är inte den bästa kocken i landet ;) Måste bara säga att jag älskar vädret med, jätteskönt!

Första

Ut i solen med sebbe

Uppe tidigt som vanligt

Godmorgon! Vet inte vad det är för fel på mig, jag har börjat vakna så tidigt och kan inte somna om, förut sov jag alltid till 12 på helgerna men nu är det till Max 10 alltså. Okej det kan vara ganska skönt att komma upp tidigt så inte dagarna går så fort, men endå.


Ska snart äta lite frukost och vid 12 åker jag till stallet, mockar, rider Sebago, äta tårta och sedan rida Armida :)

Första ridpasset

Armida:
Idag red jag första gången på Armida, förutom provridningen då. Red inte så hårt utan lite lugnare så att hon börjar känna sig lite mer hemma. Först när jag gick med henne en stund var hon väldigt på tårna och lite spänd, men så fort jag hoppade upp och började rida så blev allt så lätt. Jätteavslappnad och orädd. Hennes härliga och stora gångarter är underbara. Allt är så okomplicerat. Imorgon ska jag be mamma filma när jag rider en sväng. Vill bara åka dit och rida igen, så himla rolig är hon. 
 
När jag väntade på pappa så stod jag och myste med henne i hagen och så började hon slicka på hela mitt ben, haha så söt är hon. 
 
Sebago: Han fick mest vara sällskaps häst idag i stallet, eftersom att Armida blir lite småvild när hon är själv... men han reds inte idag iallafall, men imorgon ska han ridas!

Lunch

Nu är hon min, Armida

Hela min kväll har spenderats i stallet i stort sätt. Började med att rida Sebago och fixa allt med honom efter skolan, sen hem en snabbis och sen tillbaka till stallet för att min nya häst kom! Så att idag blev jag ägare till en till häst och nu är det en storhäst. 
 
Armida, sto född 2007 e. Haydn Luna Limelight. Hon har tävlat upp till 125 som 5åring, gått falsterbo, 5års championatet, yongsters, Norrköping HS, och ja det mesta kan man väl säga som hon kan vid 5år
 
. Så att rutin har hon ju även fast hon bara är 6år. 
 
Kommer ihåg när vi såg henne på film och tyckte hon var så fin, och när vi åkte till Helsingborg förra veckan var det henne som jag såg mest fram emot att pröva. Det första jag tänkte när hon kom in där i ridhuset, knoppad och fin var: henne vill jag ha! Nu är hon min, hur lycklig som helst! Förövrigt verkade hon trivas väldigt bra, helt cool och brydde sig knappt om att hon var på ett nytt ställe. Imorgon ska jag gå upp klockan 8 för att vara i stallet 9 och rida mina finisar! ♥
Från falsterbo 2012

Friday

Hallåå! Kom hem för en timme sen ungefär, och då var jag så hungrig och när man kommer hem så står det tacos klart, det gjorde min dag, efter en sjukt seg dag i skolan. Allt gick så långsamt just idag. Nu lyssnar jag på musik och ska snart åka till stallet. Sebago ska ridas och sen kommer det bli en överraskning om vad som händer sen! Kommer säga det ikväll iallafall. :))

Idag är en bra dag

RSS 2.0